Tuesday, November 24, 2009

Salam Aidiladha..

 

HafrazDCL mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pengunjung blog. Semoga kita akan menjadi insan yg lebih bertaqwa kepadaNya.

Corat-coret di Regional Rally

Alhamdulillah, semalam Haf menghadiri Majlis Regional Rally utk zon Lembah Klang. Ramai betul yg hadir. Sebelum Dato Stapa Hj Omar berucap, DCL telah mengundang penggiat PEWANIS (Pertubuhan Wanita Islam) iaitu Dr. Aishah utk memberi sedikit taklimat berkenaan Kanser Pangkal Rahim / Cervical Cancer. Beliau memberi penerangan bagaimana virus HPV yg boleh meragut nyawa.

Ahli DCL yg berminat utk mengambil dos suntikan vaksin dgn Dr Aishah cuma RM550 sahaja. Berbanding RM1000++ ke atas harga pasaran. Setiap RM30 akan disalurkan ke PEWANIS.

Kita juga disarankan utk menjaga kebersihan diri, elakkan obesiti, merokok utk mencegah diri drp jangkitan HPV ini. So, kepada wanita2/remaja2 di luar sana. Amalkan penggunaan Love Hygine Wash (Pencuci Wanita) dan juga Bidadari krn dlm bidadari keluaran DCL ini mempunyai anti-oksida yg mampu mencegah virus HPV ini.

Selesai, Dato Stapa menyampaikan plak, pin & sijil kepada pelayak2 Pearl Director pada malam itu. Tahniah kepada pelayak2 yg berjaya. 

Tuesday, November 17, 2009

Produk Apple Gold kini dijual berasingan!

Salam semua..

Kini, produk Apple Gold boleh dibeli secara berasingan. Haf pun tertunggu2 juga sbb toner Apple Gold dah habis dipakai.. :) Harga untuk produk Apple Gold seperti di bawah:

1. Set Apple Gold 5 in 1 (UV Cream, Night Cream, Moisturiser, Apple Bar & Toner) 
CP: WM: RM 398.00 / WM: RM428.00
DP: WM: RM 328.00 / WM: RM 358.00
PV: 200

2. Apple Facial Toner
CP: WM: RM 48.00 / WM: RM 52.00
DP: WM: RM 39.50 / WM: RM 42.50
PV: 23

3. Apple Moisturizer
CP: WM: RM 108.00 / WM: RM116.00
DP: WM: RM 89.00 / WM: RM 96.00
PV: 53

4. Apple UV Cream
CP: WM: RM 108.00 / WM: RM116.00
DP: WM: RM 89.00 / WM: RM 96.00
PV: 53

5. Apple Night Cream
CP: WM: RM 119.00 / WM: RM126.00
DP: WM: RM 98.00 / WM: RM 105.00
PV: 58

6. Apple Facial Scrub
CP: WM: RM 78.00 / WM: RM83.00
DP: WM: RM 64.00 / WM: RM 68.50
PV: 38

7. Apple Bar
CP: WM: RM 32.00 / WM: RM35.00
DP: WM: RM 26.50 / WM: RM 29.00
PV: 16

So, sekarang x de lah pening kepala nak beli satu set bagi mereka yg kurang mampu.. Untuk membeli sila hubungi Haf 019.288.5583. 




Tuesday, November 10, 2009

Produk Baru DCL


DCL kini tampil dengan produk-produk baru! Dapatkannya sekarang! Untuk belian, sila hubungi Haf di 019.288.5583. Kos penghantaran ditanggung pembeli. Harap maklum.

Jualan Istimewa!!


Pembungkusan lama Susu Koles-Gen versi Mawi perlu dihabiskan dalam tempoh segera berdasarkan kontrak yang termaktub. Dapatkan Susu Kolen-Gen pada harga seperti di bawah:

Beli 1 unit Susu Koles-Gen pada harga biasa, anda layak membeli unit yang ke 2 hanya pada harga berikut:

CP: WM:RM 48.00 / EM: RM53.00
CP: WM:RM 98.00 / EM: RM103.00 (Harga Biasa) 

p/s: Sementara stok masih ada

Monday, November 9, 2009

Regional Rally DCL - Nov 09

Salam kepada semua.

Info untuk dikongsikan bersama. Jom kita sama2 memeriahkan majlis Regional Rally Nov 09. Butiran seperti berikut:

Tarikh: 24 Nov 2009
Hari: Selasa
Tempat: Wisma Sejarah, KL
Masa: 9:00pm - 10:30pm


Bersama dengan Pengasas 1 DCL, Dato Stapa Hj. Omar. Jumpa di sanaaaaaaaaaa!! :)

Monday, September 28, 2009

Majlis Rumah Terbuka Pengasas DCL

Salam Lebaran kepada semua pejuang2 DCL..

Adalah dimaklumkan bahawa Dato Stapa Hj Omar & Dato Azlina Che Abdullah (Pengasas De Classic Life) akan mengadakan Majlis Rumah Terbuka di kediamannya (Casa Caseh) Country Height Kajang seperti butiran berikut:

Tarikh: 10 Oktober 2009
Masa: 11.00pagi - 9.00malam


Anda semua dijemput hadir bagi memeriahkan lagi majlis tersebut.

My First Achievement in DCL!

Alhamdulillah, setelah beberapa bulan menggunakan internet dan menjadi pengedar DCL, akhirnya Haf berjaya diiktiraf sebagai antara ribuan 'Ruby Manager' dalam DCL. Mungkin ini hanyalah langkah pertama untuk Haf teruskan perjuangan DCL untuk menang dunia, menang akhirat..



Bagi Haf, berapa cepat Haf naik itu tidak penting, tetapi kepuasan dalam tempoh mencapai sesuatu itu lebih diutamakan. Kini Haf semakin giat menghadiri kursus2 yang dianjurkan DCL untuk memantapkan ilmu dan berkenalan dengan sahabat2 DCL yg baru..

Diharapkan, dengan pencapaian yg baru hendak bermula ini, Haf mampu memberi inspirasi dan keyakinan buat usahawan2 DCL di bawah rangkaian HafrazDCL khususnya untuk mengembangkan perniagaan DCL mereka.

p/s: Dikesempatan ini juga, Haf ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin kepada semua umat Islam khasnya pejuang2 DCL!

Jumpa anda di puncak kejayaan!

Wednesday, August 19, 2009

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Salam perjuangan buat semua pengunjung..

Ramadhan semakin menghampiri. Didoakan semoga kita sentiasa di dalam rahmat Allah dan dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh rasa syukur dan insaf. Marilah kita sama2 mengimarahkan masjid2, surau2, bersedekah dan menghulurkan zakat agar hasil yang kita peroleh bertambah berkat. Elakkan pembaziran makanan di bulan puasa ok?

Dengan penuh rasa gembira, Haf ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada seluruh umat islam tidak kira di mana anda berada. Sama2 kita perbanyak amalan di bulan ini.

Updates: Seminar Law of Attraction!

Salam perjuangan..

Wahhh..sejak Haf berkongsi cerita tentang seminar ni, ramai yang nak join. Tapi tempat adalah TERHAD! So, kepada downline2 Haf, cepat2 bagi nama untuk Haf 'booked' kat CD Rahim! Haf dah pergi hari tu tapi rasa tak puas lagi!! I need 4 repeated again n again!! N tat was i'm. Hehe..

Berikut senarai nama yg dah bersedia nak memantapkan diri untuk menang dunia, menang akhirat:

1. Hafiza Mohd Razally
2. Hamidah Mohamad Saidin
3. Shah Reza b Ahmad
4. Wardah Rashid
5. Aisyah Mohd Saidin
6. Hamidah Che Mi
7. Hamimah Mohamad Saidin

Anda HEBAT kerana memilih untuk menyertai program ini! Tahniah! DCL NO 1!

Monday, August 17, 2009

Seminar Pengenalan Sains Minda

Program Eksklusif Paling Hebat Abad ini! Seminar pengenalan ini merupakan seminar hukum tarikan untuk menarik apa yang anda mahu dalam kehidupan dan sukses bersama DCL.

Khusus untuk sesi pengenalan kepada pejuang2 dan usahawan2 DCL! Daftar segera! Tempat TERHAD!

Tarikh: 29.08.09
Hari: Sabtu
Masa: 09:30 pagi - 04:30 petang
Tempat: Wisma DCL, Wangsa Melawati
Bayaran: RM50
Utk yg ulangkaji RM10 SAHAJA!!


Daftar kepada CD Rahim 019.223.2676 hari ini juga!

Produk Percubaan dgn Harga Promosi!!

Salam aura perjuangan, salam usahawan buat semua pejuang dan pengguna setia produk DCL (De Classic Life). DCL kini memperkenalkan produk-produk baru untuk dicuba oleh pengguna-pengguna setia produk hebat DCL. Semuanya dengan harga promosi!

Jom jengah apa produk baru DCL!

1. Ubat Gigi - Ubat gigi (treatment/rawatan) yang mengandungi bahan aktif istimewa iaitu B17, rumusan ajaib pertama di Malaysia untuk rawatan gigi, gusi dan mulut. Sementara pembungkusan siap, ia boleh dibeli hanya pada harga promosi RM9.90 - 200gm!
2. ADUKA - Jika bidadari adalah rumusan istimewa untuk wanita, kini ADUKA minuman berkhasiat hadir untuk lelaki. Harga promosi RM25.90!
3. Love Time Gel - Berfungsi untuk meningkatkan 'pertahanan' ejakulasi lelaki. Cara penggunaan: Sapu sedikit di urat bawah 'senjata lelaki' dan dipergelangan! Harga percubaan RM58.00!
4. Diabeherb Miracle Drinks (1 Liter) - Berfungsi memberi perlindungan maksima ke atas masalah kencing manis, darah tinggi, meningkatkan sistem buah pinggang, kencing tidak lawas dan menambah tenaga. Harga promosi RM90! Cara guna: 50ml - 2 atau 3 kali sehari
5. Girdle - Nak badan nampak cun tanpa menggeleber? Dapatkan Girdle pada harga promosi RM800 untuk saiz M, L, XL manakala RM900 untuk saiz XXL, XXXL!

Sekarang memang tengah meletup barang2 ni dikalangan pengguna2 setia dan usahawan2 DCL! Hari tu Haf nak ambil stok pun kena 'Q'.. So, tunggu apa lagi? Tempah sekarang! Bayaran pos laju untuk penghantaran cuma RM10 sahaja!

Tuesday, August 11, 2009

Seminar Eksklusif 'Mind Power'

Salam penuh kasih buat semua pejuang2 dan usahawan2 DCL.

Untuk makluman, Mega Power akan menganjurkan Seminar Eksklusif 'Mind Power' khas untuk pejuang2 dan usahawan DCL!! Ianya berkenaan dengan hukum tarikan 'Law of Attraction' iaitu membebaskan minda dari unsur negatif dan memasukan energi yang positif untuk menarik apa yang anda inginkan!! Hari tu Haf dah terlepas! Kali ini awal-awal dah cakap dengan CD Rahim booking tempat.. Heheh.. Sesiapa pejuang/usahawan DCL yang berminat, info seperti di bawah:

Tarikh: 16/08/09
Hari: Ahad
Tempat: Wisma DCL, Taman Melawati
Masa: 9;30am - 5:30pm
Bayaran: RM50

Terhad kepada 50 peserta sahaja!! Untuk tempahan, boleh hubungi MIR CD Rahim di +6019.223.2676 okay? Jumpa di sanaaaaa!

Wednesday, August 5, 2009

Stokis & Pengedar DCL

Assalammualaikum wbth..

Salam perjuangan, salam penuh kasih buat semua pengunjung blog. Semoga kehidupan yang kita lalui hari ini lebih baik daripada semalam.

Sebagaimana dipaparkan dalam media massa dan media cetak, DCL terus berkembang dalam mengukuhkan kedudukannya sebagai syarikat MLM Bumiputera Islam yang gah di rantau Asia. Usaha dan semangat pejuang-pejuang DCL yang sentiasa memberikan komitmen yang tinggi, mencerminkan kehebatan DCL bukan sahaja melalui produk-produk hebat, halal dan berkualiti serta mampu dimiliki bahkan sentiasa diingatkan Pengasas 1 dan 2 DCL iaitu Dato Stapa Hj Omar dan Dato Azlina Che Abdullah untuk sentiasa mensyukuri nikmat Allah.

Pejuang-pejuang merangkap usahawan DCL sentiasa diingatkan untuk bersyukur, mengunjungi Kaabah bagi menzahirkan kesyukuran, sentiasa berkongsi nikmat melalui derma dll. Lantaran objektif utama DCL untuk membangun ekonomi ummah berdikari, ia merupakan satu perjuangan kita sebagai Melayu Bumiputera Islam untuk bangkit dalam dunia perniagaan.

Justeru itu, dengan platform yang terbina atas nama De Classic Life (DCL), syarikat yang kukuh dari aspek kewangan, pemimpin tersohor yang telah berkecimpung dalam arena MLM, ukhuwah yang terbina antara usahawan2 DCL, ditambah pula keunggulan produk DCL, Haf menjemput kepada semua bakal usahawan/pengedar yang berminat untuk menjadi stokis samada online atau offline menghubungi/SMS Haf di +019.288.5583.

Bakal2 usahawan(stokis)/pengedar DCL setiap negeri juga diperlukan untuk memenuhi dan menampung keperluan permintaan stok termasuklah di daerah/kawasan2 tempat tinggal anda!!
Bagi yang berniaga online, ini juga peluang anda untuk menambah pendapatan sampingan!

Untuk anda menjadi stokis, minimum modal yang diperlukan hanya RM10k sahaja! Stokis yg berdaftar dibawah kumpulan HafrazDCL juga akan disenaraikan mengikut negeri dan kawasan bagi memudahkan pengguna mendapatkan produk DCL!

Yang berminat juga digalakkan menghadiri kursus2, perjumpaan dan mesyuarat.. Anda boleh berdaftar menjadi ahli bersama HafrazDCL dan menjadi wakil DCL di kawasan tempat tinggal anda!! Berminat?? SMS Haf +6019.288.5583

Sunday, August 2, 2009

Bingkisan Motivasi Perdana Dato Stapa Hj Omar

Assalammualaikum & Salam sejahtera.. :)

Semoga kehadiran pengunjung setia blog HafrazDCL semakin membara perjuangannya sementelah menghadiri Motivasi Perdana Dato Stapa Hj Omar & CA Khalid Sabran pada Sabtu yang lalu bertempat di HQ DCL, Wangsa Melawati.

Memahami 5 Prinsip Asas MLM sangat PENTING. Ia perlu dilengkapi dengan cara kita berfikir kerana ia amat mempengaruhi sikap kita untuk berjaya. Sifat MALU tidak bertempat perlu dikikis. Untuk berjaya, adalah penting untuk kita memasang NIAT. Niat adalah kuasa dalaman dari HATI. Pasangkan niat untuk mencari kejayaan dunia dan kejayaan akhirat. Kita perlu mensasarkan untuk menang 100% di dunia dan 100% di akhirat bukannya 50% di dunia, 50% di akhirat!! Untuk menjadi orang berjaya juga, kita harus membuka MINDA dan mendalami ilmu. Sentiasa memotivasi diri tanpa menggunakan ayat negatif seperti JANGAN, TIDAK, BUKAN dan yang seangkatan dengannya. Positifkan ayat seharian kita kerana ianya mempunyai getaran gelombang untuk mempengaruhi diri kita dan persekitaran.

Jom kita pelajari apa itu Prinsip 5M yang wajib diaplikasikan oleh usahawan-usahawan DCL:
1. Mengguna 100% - Beli produk untuk kegunaan diri sendiri dengan tujuan menjana keyakinan terhadap keberkesanan dan merasai kehebatan produk.
2. Menjual - Usahawan DCL harus belajar dan berusaha mempertingkatkan hasil jualan. Anda boleh membuat perangkaan sebagai contoh; 1 hari saya hendak menjual 1 bidadari. Ini bermakna jika 1 bulan, anda harus boleh menjual 30 bidadari. Bila perangkaan telah dibuat, anda harus merangka strategi bagaimana cara untuk melaksanakannya. :)
3. Menaja -  Dalam MLM, jika tidak menaja itu bukanlah MLM. Jadi anda harus memikirkan siapa yang harus anda taja.
4. Membimbing - Bimbingan amat perlu untuk memastikan usahawan mengetahui kehebatan dan penggunaan produk secara total. Justeru itu, hadiri bengkel-bengkel berkenaan produk, seminar, mesyuarat dan perjumpaan kumpulan anda.
5. Mesyuarat - Program-program bimbingan yang perlu dihadiri bagi memastikan tahap motivasi anda sentiasa berada pada tahap yang tinggi. Ia bertujuan untuk bergaul sesama usahawan bagi mendapatkan suasana yang positif. Anda bijak jika membawa downline anda bersama :)

Bersama Dato Stapa Hj Omar pada sesi petang lebih menyemarakkan semangat usahawan-usahawan DCL. Menurut Dato Stapa HJ Omar, PENGORBANAN adalah sesuatu yang sangat indah untuk digambarkan apabila kita melakukan sesuatu dengan kasih sayang & ikhlas.

Sabda Nabi Muhammad SAW. Ada tiga golongan manusia iaitu:
1. Orang yang beruntung yakni orang yang berjaya.
2. Golongan yang terpedaya dan rugi yakni orang yang statik iaitu tidak ada perubahan dari semalam.
3. Golongan yang celaka yakni orang yang hari ini lebih teruk dari semalam.

Adalah penting kita berfikir untuk menjadi insan yang lebih baik daripada semalam.
Dato Stapa Hj Omar juga berkongsi rahsia disebalik SENYUMAN jika hendak menjadi orang berjaya. Untuk dihuraikan terlalu panjang. Haf akan tunggu downline Haf untuk upload beberapa slot motivasi Dato Stapa Hj Omar untuk dikongsikan bersama..:) Sebagai peringatan; Dato Stapa Hj Omar berkongsi perkara berikut:

Sabda Nabi Muhammad SAW: "Senyum adalah sedekah yang paling murah dan bernilai"
Pepatah Cina pula menyebut: "Jangan buka sebuah kedai jika tak boleh hendak senyum"


Dato Stapa Hj Omar juga menekankan bahawa kita perlu mengubah cara berfikir. Sentiasa menerapkan sikap dan mentaliti yang positif. Tiada jalan pintas untuk berjaya!! Buat cara yang betul untuk berjaya. Pelajari dan dalami ILMU. Ambil peluang untuk belajar dan BERTINDAK DENGAN CARA YANG BETUL!! Jangan bodoh sombong.. dah tak tahu tak mahu pula bertanya. Dan kewajipan orang yang berilmu adalah memanjangkan ilmu tidak kira siapa pun di dalam DCL. Ini kerana, DCL mengajar usahawan-usahawannya membantu sesama ahli tanpa mengira siapa upline dan downline.

Nantikan slot2 video Motivasi Perdana Dato Stapa Hj Omar! Tungguuuuuuuuu!!

Tuesday, July 21, 2009

Motivasi Perdana Dato Stapa & Mega Power!!

Salam perjuangan.. :)

Anda semua dijemput hadir ke Pertemuan Motivasi Perdana Mega Power bersama CA Khalid Sabran dan Pengasas 1 DCL iaitu Dato Stapa Hj Omar seperti butiran berikut:

Tarikh: 1 Ogos 2009
Masa: 9am - 5pm
Tempat: Wisma DCL, Wangsa Melawati
Harga Kupon Masuk: RM20 (Dah nak habisssss!! Pasti MENGGEGARKAN!!)
Hubungi: CD Rahim 019.223.2676 untuk mendapatkan kupon!!


Jangan lepaskan peluang ini!! DCL terus mara ke hadapan!! Lebih Adil LEbih Sukses!!

Wednesday, July 15, 2009

Seminar 5M DCL Kembali Lagi!!

Salam perjuangan, salam aura kasih sayang buat seluruh pejuang2 DCL. Anda semua dijemput untuk hadir menyertai Seminar 5M  kelolaan CA Khalid Sabran seperti butiran berikut:

Tarikh: 18 Julai 2009
Masa: 9:30am - 05:30pm
Tempat: Wisma DCL (HQ), Wangsa Melawati
Yuran: RM35 SAHAJA


Jom bawa ahli2 downline anda!! Kita bakar semangat bersama dalam memperjuang dan memartabatkan semangat perjuangan DCL demi agama, bangsa dan negara!!

DCL, Lebih Adil, Lebih Sukses!! Jumpa di sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Berita Duka 11 Julai 2009

Assalammualaikum wbth kepada semua pengunjung blog HafrazDCL..

Sepatutnya pada 11 Julai 2009 yang lalu Haf mengikuti Bengkel 5M DCL yang dikelolakan oleh CA Khalid Sabran. Namun, sesuatu yang menyedihkan telah terjadi pada hari yang sepatutnya Haf hadir ke Bengkel Lanjutan 5M pada hari itu.

Memandangkan Haf dan suami baru balik dr negara jiran pada hari Jumaat petang, kami kepenatan langsung selepas subuh pagi Sabtu Haf terlelap. Haf agak lewat bersiap untuk ke HQ, namun semasa bersiap Haf mendapat panggilan bahawa anak buah kesayangan kami kemalangan di hadapan rumahnya. Haf tak sempat nak menghubungi person in-charge malah terus bergegas untuk balik ke kampung di Pahang. Baru mengisi gas di bt caves, panggilan ke 2 yang diterima menyatakan anak buah kami telah kembali ke Rahmatullah.

Haf dan suami terus balik kampung sehelai sepinggang untuk membantu kakak ipar dan keluarga. Semoga kakak ipar Haf dan keluarganya terus tabah dan kuat dalam ujianNya walaupun menurut kata kak ipar Haf dia masih terdengar2 bunyi brek yang kuat di hadapan rumahnya di mana anak buah kami yang sememangnya kecil molek di langgar dan terpelanting jauh menghentak busut. Malah yang paling dikesalkan orang itu tidak membantu sebaik melanggar. Semoga Allah menempatkan arwah Zarith Mohd Rasip 8 tahun, bersama golongan2 org yang soleh.. Aminnn

Sunday, July 5, 2009

Bengkel 5M DCL oleh CA Khalid Sabran

Assalammualaikum wbth kepada semua pengunjung blog HafrazDCL..

Haf nak kongsi sedikit info dan amat menggalakkan kepada mereka yang berminat untuk ke aktiviti Bengkel 5M DCL seperti butiran berikut:


Aktiviti: Bengkel 5M DCL
Tarikh: 11 Julai 2009
Masa: 9:30am - 05:30pm
Tempat: Wisma DCL, Wangsa Melawati Kuala Lumpur.
Bayaran: RM50 SAHAJA


Program ini adalah program khas untuk meningkatkan jualan dan pendapatan!! Pasti POWER!! Hanya RM50!! Program ini di bawah kelolaan CA Khalid Sabran drp Megapower Centre.

Haf awal2 lagi dah daftar!! Siapa yang belum daftar, elok datang join!! Memang berbaloi!!

Bagi mereka yang berminat nak jadi ahli DCL tetapi masih ragu2..anda juga digalakkan untuk ke program ini!! Jom kita ramai2 memanfaatkan majlis ilmu ini..

Bagi yang hendak menjadi ahli DCL atau membeli produk-produk DCL, boleh sms/call Haf di +6019.288.5583 atau YM: hafiza81@yahoo.com ok??

Salam perjuangan drpd HafrazDCL

Kemaskini Stok.. Segera dapatkan produk bermutu DCL di SINI!!

Assalammualaikum wbth kepada semua pengunjung blog HafrazDCL..

Haf update untuk stok terbaru DCL.. segera dapatkannya! Untuk produk lain, boleh juga tempah di sini..ada soalan atau pertanyaan?? YM atau sms ke Haf +6019.288.5583 okay?


1. Bidadari 375ml - 3 unit HOT PRODUCT!!
2. Red Guara Cafe - 5 pek aluminium setiap satu pek ada 18sachet - 2 pek sahaja lagi!!
3. B One Multigel - 1 unit - SOLD
4. Clon Clenz/Inte Clenz - 5 unit - 1 unit left!!
5. Aeroguara - 10 unit - 2 unit left!!
6. Strawbery Hygiene Wash (Pembersih wanita) - HOTTT!! Tinggal 2 unit
7. Sabun SA9 - 2 unit - SOLD
8. Q-She 42 kapsul - 5 unit - 1 unit left!!
9. Minyak rambut Nucifera - 5 unit - 2 unit left!!
10. Stokin Bio Energy - 5 unit - SOLD
11. Rylex - 5 unit - SOLD
12. D Gnius untuk kecerdasan minda anak2 bawah 12 tahun!! (200biji) - 3 unit - 1 unit left!!


*D Gnius 200biji sangat elok untuk anak-anak berusia bawah 12 tahun lebih2 lagi yang akan menduduki peperiksaan. Berikan yang terbaik utk anak2 anda!!

Untuk produk lain sila YM atau SMS Haf segera k.. Terus ke rumah anda selepas pembayaran dibuat. *Tertakluk kepada kos pengeposan yg ditetapkan oleh Pos Malaysia :)

De Classic Life.. Lebih Adil Lebih Sukses!!

Thursday, June 25, 2009

Kemaskini Stok..Cepat dapatkan produk DCL!

Assalammualaikum wbth kepada semua pengunjung blog HafrazDCL..

Haf update untuk stok terbaru DCL.. segera dapatkannya! Untuk produk lain, boleh juga tempah di sini..ada soalan atau pertanyaan?? YM atau sms ke Haf +6019.288.5583 okay?


1. Bidadari 375ml - 5 unit
2. Red Guara Cafe - 5 pek aluminium setiap satu pek ada 18sachet
3. B One Multigel - 1 unit
4. Clon Clenz/Inte Clenz - 5 unit
5. Aeroguara - 10 unit
6. Strawbery Hygiene Wash (Pembersih wanita) - HOTTT!! Tinggal 3 unit
7. Sabun SA9 - 2 unit
8. Q-She 42 kapsul - 5 unit
9. Minyak rambut Nucifera - 5 unit
10. Stokin Bio Energy - 5 unit
11. Rylex - 5 unit
12. D Gnius untuk kecerdasan minda anak2 bawah 12 tahun!! (200biji) - 3 unit

Untuk produk lain sila YM atau SMS Haf segera k.. Terus ke rumah anda selepas pembayaran dibuat. *Tertakluk kepada kos pengeposan yg ditetapkan oleh Pos Malaysia :)

De Classic Life.. Lebih Adil Lebih Sukses!!

Regional Rally - 24 Jun 2009

Assalammualaikum pengunjung2 setia blog HafrazDCL..

Mengulas aktiviti pada Rabu malam 24/06/2009 bertempat di Wisma Sejarah Kuala Lumpur, Haf berkesempatan ke Majlis Penganugerahan Pearl Director bagi Zon Lembah Klang. Memang hangat dan meriah!! Lebih2 lagi diserikan dengan persembahan Dikir Barat Kumpulan Samudera, dihadiri barisan pemimpin2 DCL terutamanya Pengasas 1 dan Pengasas 2 yang amat dikasihi; Dato Stapa dan Dato' Azlina, seterusnya pejuang2 DCL.

Selesai persembahan dikir barat, diikuti penyampaian lagu penuh aura Impian DCL, majlis diteruskan dengan sedikit perkongsian pengalaman oleh pelayak Pearl Director Pn Norfadzilah Abd Samad dan penyampaian anugerah kepada pelayak2 Pearl Director oleh Pengasas 1 DCL Dato Stapa dan sesi bergambar bersama barisan pelayak Pearl Director.

Majlis diserikan juga dengan kehadiran Bapak Dudi Supriadi iaitu Regional Trainer daripada ESQ Training Centre. Haf akan ulaskan dalam pos akan datang untuk berkongsi apa yang Haf perolehi sepanjang mendengar motivasi hebat daripada Bapak Dudi Supriadi.

Seterusnya, sambungan penyampaian anugerah bagi pelayak Pearl Director disampaikan pula oleh Dato Azlina Che Abdullah dan diikuti penyampaian sedikit pengumuman produk baru oleh Dato Stapa selaku Pengasas 1 DCL. Antara produk baru keluaran DCL ialah AeroGuara, Apple Gold Set, Foundation, Lipstik 5 warna, Diaber Herb, Girdle, Putra Love Lotion, Putri Love Powder, Minyak Sintetik dan Aduka. Haf akan mendapatkan info bagi perkongsian semua secepat yang mungkin ya.. Nantikan kemunculannya!!

Paling hangat malam semalam, Haf telah memenangi dua cabutan bertuah, manakala downline Haf, Pn. Habibah juga berjaya mendapat cabutan bertuah beripa Stokin Bio-Energy DCL.. :)
Haf juga berkesempatan bersalam dengan Dato Azlina Che Abdullah juga bergambar bersama kedua-dua pengasas yang dikagumi ini..

 











Tuesday, June 23, 2009

Pakej Pilihan Pelanggan DCL

Assalammualaikum wbth kepada semua pengunjung blog HafrazDCL..

Haf pernah mendengar dan berkongsi cerita dengan seorang kenalan lama yang amat mementingkan kecantikkan dan penampilan diri. Bahkan, beliau sanggup membelanjakan beribu-ribu hanya untuk kelihatan cantik dan menawan. Ini bermakna ada dikalangan kita yang sanggup mengeluarkan belanja beribu2 untuk tampil sihat dan menawan. Namun, ada juga yang sanggup kepit duit daripada mementingkan kesihatan. Tahukah anda bahawa tidak ada gunanya jika kita jatuh sakit walaupun mempunyai duit yang banyak?

Bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan menawan, boleh menempah Pakej A: Sihat, Cantik, Anggun (SCA) untuk sebulan! Cuba 3 bulan secara disiplin, Insyaallah anda akan merasai perubahan yang ketara!! Bagi yang mengalami masalah resdung, kolestrol tinggi, kencing manis, darah tinggi, kerap migrain, kerap keletihan, dll boleh mencuba Pakej B: Perawatan 5P untuk sebulan! Juga disiplin dalam pengambilan selama sekurang2nya 3 bulan untuk merasai kesannya!

Pakej A: Sihat, Cantik dan Anggun (SCA) untuk sebulan (RM538.00 SAHAJA!!)
1. Inte Clenz/Clon Clenz - 2 botol - RM 96.00
2. Bidadari 250ml - 2 botol - RM 106.00
3. Q She - 2 botol - RM136.00
4. Nuage - 2 kotak - RM 156.00
5. Red Guara Cafe - 2 pek - RM 44.00
* Anda layak menerima pemberian percuma MISTERI!!

Pakej B: Set Perawatan 5P untuk sebulan (RM536.00 SAHAJA!!)
1. Inte-Clenz/Clon Clenz - 4 botol - RM192.00
2. Ry-Lex - 2 kotak - RM 116.00
3. Amazing - 2 botol - RM 90.00
4. Oxy P'ionik - 24 botol - RM90.80
5. E-Gnius - 1 botol - RM 48.00
* Anda layak menerima pemberian percuma MISTERI!!

Kos penghantaran sekitar Lembah Klang adalah PERCUMA!! Kepada mereka yang berminat dengan pakej di atas mahupun mana2 produk DCL, boleh membuat bayaran ke CIMB 14020185079523 atas nama Hafiza Mohd Razally atau Maybank 1640 2503 4058 juga atas nama Hafiza Mohd Razally. Sila emel/sms butiran berikut ke hafiza81@yahoo.com atau sms ke +6019.288.5583

Nama penuh:
Alamat lengkap:
No hp:
Tarikh penghantaran:
Jenis pakej:
Jumlah yang telah dibayar:
No rujukan:
Masa/tarikh bayaran:


Sesiapa yang berminat nak jadi usahawan DCL sebagai Sub-Stokis dan juga Stokis tidak kira di mana jua anda berada, anda amatlah di alu2kan menghubungi Haf +6019.288.5583

DCL, Lebih Adil, Lebih Sukses!

Monday, June 22, 2009

Bersama Membangun Ekonomi Ummah Berdikari

Assalammualaikum sahabat dan pengunjung setia blog HafrazDCL..

Salam perjuangan daripada Haf.. :)

Sambungan daripada seminar 5M, Rasulullah SAW pernah bersabda:
"Kemiskinan hampir-hampir membawa kepada kekufuran" - Riwayat Abu Daud


Bagi menbangun dan menjana ekonomi ummah berdikari, adakah kita sudah siap sedia untuk berubah?? Adakah kita masih lagi hendak menaja seorang sahaja setiap bulan?? Atau datang mesyuarat dan perjumpaan 2 bulan sekali atau tidak hadir langsung??

Sebagai perkongsian bersama, sedarlah sahabat dan pejuang2 DCL semua.. Bangsa kita sudah TENAT.. marilah kita bingkas membangun dan memartabat bangsa Melayu kita, sekaligus memartabatkan agama Islam dan negara! Bangunlah!! Sedarlah!! Ekonomi bangsa Melayu kita TENAT!! Budaya kita dah TENAT!! Bahasa kita dah TENAT!! Anak bangsa kita sudah TENAT!! Rempit, dadah, gejala sosial yang merosak peribadi ummah berkualiti!!

Apa akan jadi kepada generasi akan datang?? Anak-anak kita?? Cucu-cucu kita?? Jika kita masih alpa dan tidak mahu berubah, kita akan lihat anak bangsa kita akan merempat di negara sendiri!! Dasar ekonomi baru juga tidak akan berjaya sekiranya kita tidak bersatu hati membangun ekonomi ummah berdikari!

Serampang dua mata DEB antaranya adalah MEMBASMI KEMISKINAN. Namun sehingga kini hanya 18% sahaja ekuiti orang Melayu iaitu 12% drpd sektor korporat spt PNB, Tabung Haji, Takaful dan Bank Islam manakala 6% lagi dr golongan individu.

Bayangkanlah satu rumah, berapa besar bahagian 18% daripada besar sebuah rumah? Hanya lebih kurang besar bilik air!! Jika diperhatikan peratusan 6% pula?? Ianya tidak ubah seperti tandas besarnya!! Bila ekonomi kita akan terus diperkasa? Kita bertanggungjawab ke arah membangun dan memperkasa ekonomi ummah!!

Justeru itu, rancanglah masa depan kita dengan membantu dan menyertai pejuang2 DCL.. Kini DCL telah melahirkan 36 jutawan Melayu Islam Bumiputera!!

(Firman Allah dalam Surah Al-Qashash: 77)
"Dan carilah pada apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu (kebahagiaan) akhirat, dan janganlah kamu lupakan kebahagiaanmu (kenikmatan) duniawi"


Kita harus mengimbangi dunia dan akhirat.. Kerana itu, DCL sentiasa menggalakkan sedekah dan amal jariah dalam setiap jualan produk. Semoga pejuang2 DCL terus meluncur gagah di arena MLM sehingga ke peringkat global!

p/s: Berikut adalah perangkaan kajian yang dibuat apabila usia mencecah 65tahun.

5% - Masih bekerja
54% - Bergantung hidup atas belas ehsan orang lain (Harap anak/rumah kebajikan)
36% - Meninggal dunia
4% - Bebas dari masalah kewangan
1% - Kaya-raya


Renung2kanlah..

Seminar 5M - CA Khalid Sabran

Assalammualaikum sahabat2 dan pejuang2 DCL yang dikasihi dan dihormati..

Dikesempatan ini, Haf ingin berkongsi beberapa tips dan info yang Haf perolehi sepanjang sehari menyertai Seminar 5M yang meninggalkan kesan yang cukup mendalam di hati kami pejuang2 DCL.

Seminar yang dikelolakan oleh CA Khalid Sabran pada Sabtu tanggal 20/06/09 bertempat di Dewan Wawasan, HQ, majlis dimulakan dipengerusikan oleh CD Rahim Omar Mat Jasa selaku pengerusi majlis, dihadiri CA Nasaruddin, CD Maizatul, CD Zhulhulaifah dan angkatan pejuang2 DCL dari Teluk Intan, Bukit Merah dan pejuang2 DCL sekitar Lembah Klang, Seremban dan Johor juga hadir memenuhi ruang Dewan Wawasan HQ bagi mengikuti Seminar 5M kelolaan CA Khalid Sabran.

Seperti biasa, majlis dimulakan dengan lagu Impian DCL, doa serta bacaan Al-Fatihah untuk Junjungan Besar Muhammad SAW, Ibu Bapa, pejuang2 DCL yang telah kembali ke Rahmatullah, serta buat seluruh muslimin dan muslimat. Selesai, ia diikuti dengan persembahan pengenalan profil CA Khalid Sabran. :)

Seminar 5M sebenarnya adalah "Human Being Technical" iaitu sebagai satu mekanisma bagaimana kita harus membina rangkaian dalam DCL.

Seminar ini membuatkan Haf semakin sedar akan kekurangan diri. Dah lama tak dimotivasi begini. Seingat Haf, selepas tamat UUM, itulah yang terakhir Haf hadiri kursus motivasi. Kini Haf nekad untuk teruskan perjuangan DCL. Tumpuan penuh fokus! Memang menakjubkan seminar kelolaan CA Khalid Sabran ini. Beliau sentiasa mengalu-alukan pejuang2 DCL tidak kira bawah CA manapun kerana niat beliau adalah murni untuk membantu pejuang2 DCL kerana tujuan yg sama iaitu membina ekonomi ummah berdikari!

Sebenarnya, sikap adalah penentu kejayaan kita. Kita perlu sentiasa bersedia. Hendak berperang perlu ada strategi. Begitu juga pejuang2 DCL. Kita harus ada ilmu pengetahuan tentang produk. Selama ini, sama ada kita sedar atau tidak, penyebab kegagalan adalah diri kita sendiri. Untuk apa kita mengajak orang yang tidak mahu buat? Kita juga gagal kerana kita tidak mahu belajar. Kita tidak ada usaha mahu belajar dengan menghadiri majlis ilmu seperti seminar, kursus, bengkel, mesyuarat dan majlis perjumpaan dengan pemimpin DCL, dengan alasan lapuk kena bayar duit. Memang sukar hendak berjaya jika begitu.

Selagi kita tidak menguasai ilmu MLM, susah kita hendak berjaya. Mulai hari ini, Haf seru kepada semua downline2 Haf supaya mempraktikkan Rukun 5M secara berterusan. Jika kita hendak berjaya, kita harus ada rasa PERCAYA (ia adalah tenaga dalaman!!). Mulai hari ini, cuba kita sama2 INSTALL dalam fikiran dan sikap kita untuk nak buat 10000pv sebulan dan DELETE 200pv sebulan!! Kita harus berusaha, ikhtiar, berdoa dan bertawakal secara berterusan.

Berikut adalah sikap2 NEGATIF yang harus kita DELETE bersama-sama:
1. Sindrom 4T (Tengok Teringin, Tapi Takut!!)
2. Malu tapi Mahu! Memang malu itu sebahagian daripada iman, tetapi janganlah rasa malu tak bertempat!
3. Malas dan tidak mahu susah payah. Anda harus menghargai peluang yang anda telah menjadi ahli DCL. Sikap malas dan hanya duduk goyang kaki tidak akan membawa anda ke mana-mana!
4. Mudah putus asa
5. Tidak mahu belajar
- Mantan PM, Tun Abdullah Ahmad Badawi pernah mengatakan bahawa kita tidak serius untuk berubah!! Hendak berjaya, ianya tidak semudah hendak meratakan gunung. Mana-mana korporat Malaysia yang bergelar jutawan, berapa kali mereka jatuh dan bangkit semula? Dah sampai masanya untuk kita muhasabah diri untuk melakukan 1 anjakan paradigma! Masa untuk kita berubah telah tiba! Mari lakukan bersama-sama di bawah panji DCL!
6. Buat perniagaan dengan cara yang salah (Teknik yang tidak betul)
7. Sikap mahu kaya cepat.
8. Tiada fokus dan sasaran (target).
9. Tidak yakin dan kurang percaya dengan syarikat serta produk!
10. Tidak ada komitmen yang bersungguh, tidak sanggup korban masa, tenaga dan wang ringgit.

Banyak lagi yang dikupas oleh CA Khalid Sabran. Haf akan terus berkongsi info menerusi tajuk2 yang lain.. sedikit perkongsian video yang di ambil oleh Shah Reza, pejuang DCL di bawah HafrazDCL :) Tq Shah for sharing with us! Jom kita saksikan..



Sunday, June 21, 2009

Kemaskini Stok!! Terus Hangat!!

Salam pejuang2 dan bakal pejuang2 DCL..

Update stok.. :)

Untuk sementara,

1. Q She 100 biji SOLD OUT!
2. Bidadari 375ml - 4 unit!!
3. Hygiene Wash Strawberry (Pencuci Wanita) - 1 unit
4. E Gnius 80tablet - 1 unit
5. D Gnius 200tablet - 3 unit

Segera daftar menjadi ahli DCL dan dapatkan produk di atas bersama harga promosi keahlian DCL!! Hubungi/sms Haf di talian +6019.288.5583! Rebut sekarang!!

Promosi Terhad untuk sesiapa yang berminat menjadi ahli DCL:

Promosi Keahlian DCL:

1 Bidadari 375ml + Kit DCL = RM100.00
atau
2 Bidadari 375ml + Kit DCL = RM 149.00
atau
1 Hygiene Wash Strawberry + Kit DCL = RM75.00
atau
1 Q She 100biji + Kit DCL = RM154.00
atau
1 D Gnius (Kanak2/Pelajar 12thn ke bawah) + Kit DCL = RM115.00

Kos Penghantaran hanya RM6.00 sahaja ke seluruh Malaysia. Jadilah wakil servis di kawasan anda hari ini! Hubungi Hafraz +6019.288.5583!

Promosi sehingga 30 Jun 2009! Selagi stok masih ada! Segera hubungi +6019.288.5583 Hafraz! Yang berminat boleh bank in bayaran ke CIMB 14020185079523 atas nama Hafiza Mohd Razally atau Maybank 1640 2503 4058 juga atas nama Hafiza Mohd Razally. SMS/Call/Emel butiran bayaran untuk tujuan semakan, pengesahan dan penghantaran. Sila kemukakan butiran diri seperti berikut:

Applicant Name:
Nationality:
IC No/ Passport No. :
Sex:
Religion:
Occupation:
Date of Birth:
Complete Mailing Address:
Spouse Name:
Nationality:
IC No. / Passport No.:
Sex:
Religion:
Occupation:
HP number:
Email:
Beneficiary's Info (Pewaris):
Name:
IC No:

Account Details:
Bank Name:
Branch:
Account Number:
Full Name:

Jumpa anda di puncak kejayaan!

Saturday, June 20, 2009

Mentaliti Orang Melayu (PHD)

Assalammualaikum pejuang2 hebat DCL..

Semalam, Haf baru sahaja selesai menghadiri Seminar 5M yang dianjurkan oleh CA Khalid Sabran. Namun kepada downline-downline di bawah HafrazDCL yang hadir, terima kasih kerana menghadirkan diri untuk mencari cara bagaimana menjadi orang berjaya.. Syabas dan tahniah diucapkan kerana memberi peluang dan ruang untuk memperbaiki diri seterusnya memperkasa ekonomi ummah!!

Namun, kelmarin Haf sempat menyemak ruangan cbox yang Haf sediakan untuk memberi ruang dan peluang kepada pengunjung blog untuk memberi pertanyaan mahupun ruang khas untuk meletakkan iklan. Sebagaimana kita sebagai tamu bertandang ke rumah blog yang lain, kita menghormati jika hendak mengiklan sekalipun, biarlah di ruangan yang disediakan kecuali tuan blog mencampurkan antara ruang pertanyaan dan iklan.

Sekiranya tiada ruang iklan sekalipun, kita boleh menaip Salam ziarah dan link kan blog kita tanpa menulis iklan. Ianya lebih beretika. Namun, apa yang Haf dapat dalam ruangan Haf ada 3 iklan yang bagi Haf tidak beretika dan mempunyai ciri2 mahu menjatuhkan perniagaan orang lain.. Namun, Haf redha.. Haf tidak mahu melenting mahupun membalas dendam. Sekiranya Haf hendak membalas dendam, pastinya Haf dah link semula tuan blog yang tidak bertanggungjawab di ruangan ini supaya pengunjung Haf tahu sikap tidak beretika dan kurang profesional.

Jika anda hendak mengiklan, ruangan iklan Haf sediakan. Kenapa anda (merujuk kepada tuan blog yang telah di banned dan di SPAM oleh Haf) mengatakan tidak perlu susah2 mahu mencari orang, tidak perlu susah2 dengan merujuk anda pernah membuat produk kesihatan dan kecantikan ini? Jika anda tidak ada kesungguhan untuk membuat pilihan yang betul, anda tidak buat betul-betul, bagaimana anda fikir anda akan berjaya?? Buang-buanglah sikap hendak menjatuhkan perniagaan bangsa sendiri. 

Haf yakin dengan tunjuk ajar barisan pemimpin2 DCL dan Pengasas 1 dan 2 DCL, Dato Stapa dan Dato Azlina, serta ikatan ukhuwah yang terbina dalam satu wadah perjuangan DCL, sedikit pun tidak gentar dengan orang seperti ini. Pilihan di tangan anda.

Beriklanlah secara sopan dan betul. Haf sendiri mengalu-alukan sesiapa yang hendak bertukar link mahupun hendak meninggalkan iklan di ruangan iklan. TETAPI harus bersopan dan beretika dan tidak mempunyai unsur-unsur menghasut dan PHD terhadap bisnes sahabat blog lain. Berkatkah rezeki anda?? 

DCL mengajar Haf untuk sama-sama buang PHD (PERASAAN HASAD DENGKI), cemburu dengan kejayaan orang lain, sentiasa saling membantu tanpa mengira kumpulan CA yakni berpuak2 meskipun dalam DCL, jangan berdendam dan macam2 lagi. Haf pelik dan hairan sekiranya ada orang yang beranggapan sedemikian. Orang seperti inilah yang membuatkan industri MLM dipandang sebelah mata oleh orang lain.

DCL sentiasa mengajar pejuang2nya sentiasa ikhlas dan redha dalam perjuangan, berusaha gigih, berdoa dan bertawakal serta disiplinkan diri untuk memberi lebih kerana yakin akan balasan Allah seperti yang diterapkan DCL "The more you give, the more you GET"

Misi dan perjuangan DCL adalah mulia. Tidak sedarkah anda bahawa Melayu kita ini sudah TENAT dan KRITIKAL. Jika kita tidak bersatu hati untuk membangun dan memperkasa ekonomi ummah berdikari, bagaimana kita hendak memperkasa bangsa dan agama kita? Haf sangat bersyukur, kerana adanya DCL yakni syarikat MLM Bumiputera Islam yang unggul, kini DCL telah berjaya melahirkan 36 jutawan Crown Ambassador yang mampu menyahut Dasar Ekonomi Baru yang ingin meningkatkan peratusan ekuiti Orang Melayu Bumiputera yang berjaya! 

DCL mendidik pejuang2 yang bernaung di bawah panji2nya dengan prinsip Lebih Adil, Lebih Sukses. Banyakan bersedekah, dan menginfakkan harta dengan membantu anak yatim, rumah2 kebajikan serta amalan2 mulia untuk menjadikan pulangan yang diperolehi lebih BERKAT dan BERTAMBAH.

Ubahlah mentaliti kita. Sesungguhnya DCL adalah satu wadah perjuangan untuk membangun ekonomi dan memperkasa ekonomi ummah dengan lebih adil, lebih sukses! Kini DCL telah melebarkan sayap perniagaan globalnya ke Indonesia, Brunei, Singapura, Bangladesh dan Thailand.

Sekiranya anda tidak mahu buat, kami di DCL tidak pernah memaksa. itu pilihan anda. DCL sentiasa memberi dan membuka peluang kepada insan2 hebat yang mahu berjaya dan ada kemahuan menjadi usahawan yang unggul! Tepuk dada, tanya selera.

DCL tetap unggul di hati pejuang2 yang bergerak di bawah panji DCL. Sentiasa optimis dalam membantu memartabat ekonomi bangsa, agama dan negara!

Tuesday, June 16, 2009

Harga istimewa untuk kengkawan???

Assalammualaikum pejuang2 DCL dan bakal pejuang2 DCL yang Haf hormati..

Tajuk "post" kali ini seringkali kita dengar tidak kira apa jenis perniagaan yang kita ceburi. Sebagai contoh, jika kita sebagai pengedar DCL yang ingin menarik ahli baru dengan promosi 2 bidadari 375ml bersama keahlian percuma RM149.. apa yang kerap kita dengar dari teman-teman mahupun ahli keluarga kita pastinya skrip lapuk ini..

"Kalau aku beli produk DCL ni tanpa jadi ahli tak de harga kengkawan ke??"
atau
"Bagi la aku harga ahli..bukannya orang lain.."
atau
"Hai..dengan adik beradik pun nak berkira harga juga?? Bagilah harga ahli.."
atau
"Ok, kalau aku beli dan sign up, kos penghantaran FOC ok?"


Inilah antara pertanyaan yang seringkali menghantui mana2 peniaga yang mahu mempromosikan barang dagangan atau menawarkan perkhidmatannya. Ada kalanya macam ugutan tak langsung pun iye juga. . :)

Pertanyaan beginilah yang amat berat sehingga adakalanya diluah mati emak, ditelan mati bapak.. Namun, kenyataannya.. inilah mentaliti kebanyakan bangsa kita iaitu orang melayu! Sebagai pengedar DCL yang baru bermula, untung runcit kita hanya 20%. Bagi yang susah dan baru hendak bertatih dalam dunia DCL, mereka ini banyak berkorban keringat, masa dan wang untuk membeli produk, ulang alik ke stokis, uruskan penghantaran sama ada melibatkan pos atau hantar sendiri semata2 nak jumpa downline dalam masa yang sama mahu memberi semangat untuk memantapkan diri dalam DCL..

Bagi yang barangnya perlu di pos, brapa untung yang mereka dapat? mereka RM32..bagi yg tak ada stokis, mereka berulang ke stokis atau BC atau HQ yang mana terdekat untuk dapatkan produk..kos minyak, tenaga dan masa mereka adakalanya tidak pernah orang fikirkan.. untuk pos 2 bidadari dan kit DCL sahaja dah menjangkau RM20, kotak RM3..brapa baki untung runcit mereka ini?? hanya rm9!! belum masuk kos minyak, tenaga dan masa mereka..

Apalah salahnya jika kita ada niat yang positif dalam menyokong kejayaan dan usaha pengedar2 DCL ini? Kita ini bangsa melayu! Harus teguh dan sepakat untuk membangun ekonomi ummah berdikari.. Besar sangat kah bayaran pos RM23?? Renung-renungkanlah perkara ini.. Topiknya seperti remeh tetapi hakikatnya??

DCL sendiri menggalakkan pengedar2nya beramal..bersedekah..serta menggalakkan konsep "The more you give, the more you get".. Dan itulah tunjang kekuatan pejuang2 DCL yang sentiasa bersemangat dalam melaksanakan misi memaju dan membangun ekonomi ummah berdikari.. Mereka tetap mengharungi walaupun berhadapan dengan beribu kerenah seperti ini..

Namun, mentaliti orang kita harus berubah!! Siapa lagi yang hendak menyokong bisnes sahabat atau ahli keluarga kalau bukan kita?? Jangan kita pandang mudah perkara ini.. Ayuh!! Mari kita bersama mengeratkan ukhwah dalam DCL!!

Sedikit teguran, bisnes adalah bisnes!! Jangan sesekali campur adukkan dengan pertalian keluarga atau kawan-kawan semata-mata untuk dapat harga kengkawan ni.. Fikirlah pengorbanan serta hargai usaha mereka yang berusaha gigih untuk berjaya!!

Sedikit tambahan coretan hari ini.. untuk update stok.. :)

Untuk sementara,

1. Q She 100 biji SOLD OUT!
2. Bidadari 375ml - 8 unit
3. Hygiene Wash Strawberry (Pencuci Wanita) - 3 unit
4. E Gnius 80tablet - 1 unit
5. D Gnius 200tablet - 3 unit

Segera daftar menjadi ahli DCL dan dapatkan produk di atas bersama harga promosi keahlian DCL!! Hubungi/sms Haf di talian +6019.288.5583! Rebut sekarang!!


Jumpa anda di puncak kejayaan!! DCL.. Lebih Adil, Lebih Sukses!!


Sunday, June 14, 2009

Kemaskini stok!

Salam pejuang2 dan bakal pejuang2 DCL..

Sedikit sahaja coretan untuk hari ini.. untuk update stok.. :)

Untuk sementara,

1. Q She 100 biji SOLD OUT!
2. Bidadari 375ml - 8 unit
3. Hygiene Wash Strawberry (Pencuci Wanita) - 3 unit
4. E Gnius 80tablet - 1 unit
5. D Gnius 200tablet - 5 unit


Segera daftar menjadi ahli DCL dan dapatkan produk di atas bersama harga promosi keahlian DCL!! Hubungi/sms Haf di talian +6019.288.5583! Rebut sekarang!!

Wednesday, June 10, 2009

Promosi Keahlian DCL

Assalammualaikum semua..

Promosi Terhad untuk sesiapa yang berminat menjadi ahli DCL:

Promosi Keahlian DCL:


1 Bidadari 375ml + Kit DCL = RM100.00
atau
2 Bidadari 375ml + Kit DCL = RM 149.00
atau
1 Hygiene Wash Strawberry + Kit DCL = RM75.00
atau
1 Q She 100biji + Kit DCL = RM154.00
atau
1 D Gnius (Kanak2/Pelajar 12thn ke bawah) + Kit DCL = RM115.00

Kos Penghantaran hanya RM5.00 sahaja ke seluruh Malaysia. Jadilah wakil servis di kawasan anda hari ini! Hubungi Hafraz +6019.288.5583!

Promosi sehingga 30 Jun 2009! Selagi stok masih ada! Segera hubungi +6019.288.5583 Hafraz! Yang berminat boleh bank in bayaran ke CIMB 14020185079523 atas nama Hafiza Mohd Razally atau Maybank 1640 2503 4058 juga atas nama Hafiza Mohd Razally. SMS/Call/Emel butiran bayaran untuk tujuan semakan, pengesahan dan penghantaran. Sila kemukakan butiran diri seperti berikut:

Applicant Name:
Nationality:
IC No/ Passport No. :
Sex:
Religion:
Occupation:
Date of Birth:
Complete Mailing Address:
Spouse Name:
Nationality:
IC No. / Passport No.:
Sex:
Religion:
Occupation:
HP number:
Email:
Beneficiary's Info (Pewaris):
Name:
IC No:

Account Details:
Bank Name:
Branch:
Account Number:
Full Name:

Jumpa anda di puncak kejayaan!

p/s: Bidadari 375ml promosi hanya tinggal 10 kotak sahaja! Q She 100 biji tingaal 1 kotak, Hygyiene Wash Strawberry tinggal 3 botol! Cepat selagi stok masih ada!! D Gnius hanya tinggal 5 kotak sahaja! Cepat sebelum kehabisan! TERHAD!!

Info Bengkel & Seminar Terbaru!

Salam pejuang2 DCL khususnya downline HafrazDCL..


Info berkenaan majlis ilmu yang digalakkan hadir bagi pejuang2 yang mahu memantapkan jualan dan kepimpinan serta ilmu produk.

Tarikh: 14 Jun 2009
Hari: Ahad
Tempat: BC Kajang, Prima Saujana
Masa: 9am - 5pm
Bayaran: RM40
Penceramah: CD Zhulhulaifah Shoukatt Ali

Tarikh: 27 Jun 2009
Hari: Sabtu
Tempat: HQ, Wisma DCL
Masa: 9am - 5pm
Bayaran: RM35
Penceramah: CD Zhulhulaifah Shoukatt Ali

Tarikh: 20 Jun 2009
Hari: Sabtu
Tempat: HQ, Wisma DCL
Masa: 9am - 5pm
Bayaran: RM35
Penceramah: CA Khalid Sabran

Kepada downline HafrazDCL sila ambil perhatian ya. Anda digalakkan untuk menyertai kursus ini. Kepada yang masih belum menjadi ahli DCL, anda juga boleh menyertai bagi melihat sendiri kehebatan produk DCL seterusnya bagaimana kami diajar dan dilatih untuk membina kejayaan di atas kejayaan orang lain secara beretika. :)

Kepentingan ILMU adalah tunjang untuk mendapat kejayaan dunia dan akhirat. Carilah ILMU yang baik untuk dimanfaatkan bersama.

Keistimewaan Apple Gold Set!

Salam pejuang2 DCL.

Sengaja Haf asingkan tentang keistimewaan Apple Gold Set ini di ruangan post yang berlainan. Ianya bertujuan memberi fokus untuk panduan dan keistimewaan produk baru kelahiran DCL ini.

Keistimewaan Apple Gold ini telah diterangkan oleh Puan Raharaziah Md Hassan pada malam Distributor Rally 10 Jun 09 di Wisma Sejarah Kuala Lumpur.

Set Apple Gold ini menggunakan teknologi nano di mana penggunaannya mampu menyerap 100% ke dalam kulit kerana patikel-patikelnya halus dan mampu menyerap dengan sempurna ke lapisan kulit. Set Apple Gold ini mengandungi rumpai laut, aloe vera, timun dan pelbagai herba mewah. Set ini mengandungi Apple Bar, Apple Facial Toner, Apple Moisturizer, Apple Night Cream dan Apple UV Cream.

Keistimewaan Set Apple Gold:
1. Membersih dan mengimbangi warna kulit & berupaya dalam membantu mencerahkan kulit
2. Produk ini memberi kelembapan pada kulit.
3. Membantu dalam mengecilkan pori-pori pada kulit wajah.
4. Bertindak sebagai agen pemutihan serta memudarkan masalah pigmentasi.
5. Sangat sesuai untuk perlindungan kulit baik lelaki atau wanita tambahan pula fenomena El Nino yang sangat panas dasawarsa ini ditambah dengan lapisan ozon yang makin menipis dan bocor di sana sini yang menyebabkan pancaran sinar UV.

Ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Promosi: Beli 2 Set Apple Gold dan anda layak untuk menghadiri kelas teknik facial serta mengetahui titik urutan pada wajah di Wisma DCL!

Boleh juga dijadikan hadiah kepada suami/isteri/keluarga/sahabat atau dijadikan hantaran! Produk yang dijamin kualitinya hanya daripada DCL!

Corat-Coret Majlis Distributor Rally 10 Jun 09

Assalammualaikum kepada pejuang2 DCL..

Pengisian sepanjang majlis Distributor Rally malam tadi tetap meriah dengan kehadiran Pengarah Pemasaran DCL yang juga merupakan Mantan CA iaitu Encik Azlan, walaupun ketiadaan Pengasas 1 Dato Stapa kerana beliau berada di Singapura untuk meneroka peluang perniagaan di sana. Biarpun begitu, ingatan beliau kepada pejuang-pejuang DCL tidak pernah lekang dan beliau telah menyampaikan salam takzimnya buat semua pejuang2 DCL yang hadir pada malam tadi.

Majlis diacarakan oleh En. Samsul Bahri iaitu Pengurus Pemasaran DCL dan dimulai dengan bacaan doa serta suntikan semangat melalui aura Lagu Impian DCL. Jangan kata mak dan ayah yang dah jadi pengedar DCL minat lagu ni malah juga si cilik kecil yang datang sama juga hafal lagu Impian DCL ni. Heheheh.. Hebat betul penangan lagu Impian DCL cetusan Dato Stapa..

Seterusnya penyampaian testimonial oleh Puan Rosnah Abd Aziz yang pernah mengalami masalah kemurungan akibat kehilangan anak sulungnya pada Dis 07. Beliau telah mengamalkan Amazing dan E brain untuk mengatasi masalah kemurungannya. Alhamdulillah, kini beliau semakin tabah dan tenang dalam mencapai impiannya.

Perkongsian testimonial kedua oleh bakal DD Farah, yang tampil menyerlah dengan penangan Q She yang menjadikan beliau semakin yakin dengan pengurangan berat badan. Kepada kaum wanita yang mementingkan kecantikkan, cubalah Q she secara konsisten. Anda akan merasai hasilnya sendiri! Jom saksikan apa yang dikatakan DD Farah..



(Sumber: downline hafrazdcl group - Thanks Shah! Siapa2 yang dari area UIA, Gombak, Pilah, berminat nak join DCL, boleh la berurusan dengan Shah ni..Shah ni la ni sampai tidur ingat DCL, makan ingat DCL, minum pun ingat DCL!! Hehehe..siap promo ni Shah!! )

Sedikit info, sepertimana yang kita tahu, dunia sekarang dihantui masalah virus H1N1. Virus ini mengandungi 5 DNA Khinzir, 2 DNA Burung dan 1 DNA manusia yang boleh membawa kepada kematian. Cara ikhtiar untuk menghindar diri daripada penyakit: Ambil 1 sudu Amazing dan 8 titik Nigella 2-3 hari sekali.

Buat lelaki yang cepat keletihan, amalkan 2 biji Rylex dan Kopi Guara untuk gaya hidup aktif dan hubungan mantap bersama isteri anda!

Majlis digamatkan dengan hentakan motivasi dari CD Zhulhulaifah Shoukatt Ali yang mana Haf pernah menghadiri kursus homeopati kelolaannya.. Memang banyak info! CD Effa (panggilan mesra) juga mengambil keputusan drastik untuk meletak jawatan sebagai pekerja bank untuk memberi fokus kepada DCL. Beliau menegaskan bahawa keyakinan diri harus ada untuk menjadi apa yang kita impikan. Untuk post akan datang, Haf akan upload info tentang seminar2 yang bagus untuk pejuang2 DCL (downline saya terutamanya yekkk!! Sila ambil perhatian!!).

Akhir sekali ingatan buat pejuang2 DCL supaya tidak mencantas pengedar lain dan PV serta under cutting harga barangan produk DCL oleh Pengarah Pengurusan DCL, En. Azlan. En. Azlan juga menyampaikan pin buat pelayak Emerald Manager bagi kawasan Lembah Klang. Tahniah kepada pelayak EM! :)

Tuesday, June 9, 2009

Duta DCL

DCL kini semakin gagah dengan 2 Duta DCL iaitu Arash Mohd dan Mawi. Lihat aksi mereka yang juga teruja dengan kehebatan dan mengagumi produk DCL!

Gambar dari sumber Galeri DCL.









Pengumuman!

Pengumuman daripada HQ.

Red Guara Cafe 16 sachets (kotak) telah dihentikan pengeluarannya dan serahan jualan yang melibatkan Red Guara Cafe 16 sachets (kotak) akan digantikan dengan Red Guara Cafe 18 sachets (Pek Aluminium) mengikut nilai yang sepadan.

Ini bermakna, pengedar-pengedar dan pusat-pusat jualan dinasihatkan menggantikan belian Red Guara Cafe (kotak) kepada Red Guara Cafe (Pek Aluminium).

Harap Maklum!

Apple Gold

Assalammualaikum kepada sahabat merangkap pejuang2 setia DCL..

Apa khabar pejuang2 DCL semua? Semoga anda bertambah sukses dalam DCL. Oh ya, semalam petang Hafraz sempat ke HQ untuk tebus Apple Gold + Q She 100biji + Bidadari 375ml hanya dengan harga RM198.00 sahaja! Hmm.. cantik box dan botol krim Apple Gold ni.. Nak tengok?? Hehehe.. tu dia... jeng..jeng..jeng..





Set Apple Gold ni mengandungi Apple Facial Toner, Apple Bar, Apple Night Cream, Apple Moisturizer, dan Apple UV Cream. Semalam juga Hafraz dah guna sabun Apple Bar ni.. Memang kulit rasa lebih halus dan gebu.. Juga sesuai sangat untuk dijadikan hadiah istimewa buat isteri, sahabat istimewa juga sebagai hantaran perkahwinan! Bagi yang berminat, boleh call Hafraz +6019.288.5583 Tak rugi join DCL, banyak keistimewaannya! Sentiasa juga menerapkan konsep "MORE U GIVE, THE MORE U GET".. Semoga usaha pejuang2 DCL diberkati Allah SWT.

p/s: Malam ini jangan lupa, sahabat pejuang DCL terutama dibawah rangkaian HafrazDCL dijemput beramai2 memeriahkan acara Distributor Rally di Wisma Sejarah Kuala Lumpur! Jumpa di sanaaaaa!!

Sunday, June 7, 2009

Distributor Rally Jun 09

Assalammualaikum wbth sahabat pejuang DCL..

Untuk makluman, Distributor Rally akan diadakan seperti butiran dibawah:

Hari: Rabu
Tarikh: 10 Jun 2009
Masa: 9.00pm
Tempat: Wisma Sejarah, Kuala Lumpur

Hafraz sukacitanya mengajak sahabat pejuang dibawah rangkaian Hafraz DCL sama-sama memeriahkan malam tersebut. Lagi pula sempena cuti sekolah.

Kepada pejuang DCL dibawah tajaan Hafraz DCL yang pergi ke Grand Dinner DCL di Sunway Convention Centre, sila tebus tiket anda untuk Apple Gold sebelum atau pada 9 Jun 2009 ok.. kalau tak rugiiiiiii... Ok, jumpa di Wisma Sejarah..

Yang berminat nak jadi ahli DCL, boleh segera hubungi Hafraz 019.288.5583 untuk makluman lanjut ye..selagi masih ada promosi hebat DCL..

Promosi Keahlian DCL:
1 Bidadari 375ml + Kit DCL = RM100.00
atau
2 Bidadari 375ml + Kit DCL = RM 149.00
Segera hubungi Hafraz 019.288.5583

Distributor Rally Lembah Klang Mei 09

Assalammualaikum wbth..

Hari: Rabu
Tarikh: 27/5/09
Masa: 8.00 pm
Tempat: Wisma Sejarah Kuala Lumpur
Acara: Distributor Rally

Malam ini Hafraz sempatlah bertemu sahabat-sahabat merangkap pejuang-pejuang DCL. Seperti biasa, pejuang-pejuang DCL yang hadir tidak lupa untuk membeli kupon-kupon untuk cabutan bertuah! Kalau tak menang pun masih boleh menebus barangan DCL yang tentunya ada umppphhh!!

Acara malam seperti biasa, dimulakan dengan laungan membara yang menyemarak aura pejuang-pejuang DCL.. tak lain tak bukan iaitu lagu IMPIAN DCL!! Diikuti luahan testimonial oleh Emerald Manager Pn. Zamiah Johari tentang kehebatan Q She dan Bidadari diikuti Emerald Manager Pn Fauziah Harun tentang Nigella.

Majlis juga diserikan lagi dengan tetamu istimewa daripada ESQ Training Centre iaitu En. Arief Rahman Saleh (Trainer for Region Malaysia/S'pore/Brunei). Banyak info berguna yang dititipkan oleh Pak Arief ini. Beliau juga menekankan bahawa: " Barang siapa yang menginginkan kejayaan dunia, hendaklah dia menuntut ILMU, Barang siapa yang menginginkan kejayaan akhirat, hendaklah dia menuntut ILMU, Barang siapa yang menginginkan kedua-dua kejayaan dunia dan akhirat, hendaklah dia menuntut ILMU" Berdasarkan sabda Rasulullah saw ini, amatlah jelas tentang kepentingan ILMU.

Dilihat dari sudut MLM, DCL khasnya, seseorang pengedar yang mahu berjaya hendaklah ia menuntut ILMU yakni pengetahuan produk bagi memastikan pengguna menikmati keberkesanan produk secara optimum. Sedikit huraian yang dikongsikan oleh Pak Arief adalah berkenaan ESQ Way 165:

1. Mission Statement iaitu impian yang kuat untuk berjaya dalam DCL
2. Character building yakni menerapkan sifat dan sikap jujur, amanah, berdisiplin dan yang sewaktu dengannya.
3. Self Confidence iaitu harus bijak mengawal diri, sentiasa mencari ilmu melalui mesyuarat, seminar dan kursus2 yang dianjurkan DCL.
4. Collaboration iaitu harus ada kerjasama antara pejuang-pejuang DCL.
5. Action iaitu HARUS BERTINDAK bukan duduk, dengar dan lihat sahaja tetapi harus mempraktikkan ILMU yang diperoleh untuk menerapkan prinsip yang diasaskan oleh pengasas DCL 1 dan 2 yakni membina kejayaan di atas kejayaan orang lain.

Kesimpulan yang dapat Hafraz ulaskan di sini, untuk berjaya dan menemui kebahagiaan yang sejati, kita harus menyatukan TIGA MOTIVASI dalam keinginan manusia mencari siapa diri kita yang sebenarnya, iaitu IQ (dari segi wang, fizikal dan pengetahuan produk DCL) yang melengkapi pertanyaan "What do I think?". yang keduanya EQ (Berkaitan sosial yang harus menjawab pertanyaan "What do I feel?" dan yang ketiganya ialah SQ (Berkaitan spiritual yang harus menjawab pertanyaan "Who am I?" juga dikenali sebagai God Spot.

Hafraz dan pejuang-pejuang DCL yang menghadirkan diri untuk sesi Distributor Rally pada kali ini telah dibawa ke satu dimensi baru seiring perjalanan kami untuk menjadi pejuang hebat DCL. Sekali lagi pejuang-pejuang DCL diterapkan dengan "God Spot" iaitu apa yang mendorong manusia melakukan sesuatu, untuk apa manusia dijadikan seperti firman Allah "Tidak aku jadikan manusia melainkan untuk beribadat kepadaKu". Inilah yang selalu manusia alpa.

Untuk menjawab pertanyaan "Who am I?", we need a spiritual experiances!! Bagaimana?? Ia tidak boleh diajar tetapi harus dicari melalui sebuah pengalaman. Konklusinya, pejuang-pejuang DCL harus berfikir dan mencari Tuhannya dan dengan kesedaran serta kepercayaanlah ia menjadi kekuatan dalam diri.

Justeru itu, kepada sahabat pejuang DCL di bawah rangkaian Hafraz DCL, pesanan motivasi ini Hafraz kongsikan bukan untuk anda sahaja, tetapi juga untuk Hafraz yang seringkalo khilaf..renung2kanlah.. Pernahkah kita berfikir siapa diri kita sebenarnya? Jika kita telah mati, semuanya tidak berguna lagi.

Selesai sesi motivasi hebat, Dato Stapa menyampaikan pin kepada pelayak-pelayak Emerald Manager seterusnya memberikan ucapan hebat bagi menyemarakkan lagi semangat pejuang-pejuang DCL dalam membina ekonomi ummah berdikari.

Tahniah kepada pelayak-pelayak Emerald Manager kali ini.. Serba sedikit gambar yang sempat Hafraz rakamkan pada malam ini..




Sekian dulu untuk kali ini..

DCL, LEBIH ADIL LEBIH SUKSES!

Grand Dinner DCL Mac 2009

Assalammualaikum pengunjung DCL yang dihormati..

Bertempat di Sunway Convention Centre, De Classic Life (DCL) menganjurkan Grand Dinner DCL yang bertemakan warna hitam putih. Malam itu memang meriah sungguh.. Tapi tak sempat kami hendak bergambar memandangkan asyiknya kepada ucapan-ucapan dan cerita pengasas 1 dan 2 DCL iaitu Dato Stapa dan Dato Azlina Che Abdullah yang juga WANITA IKON 2008! Makan?? Menunya boleh tahan! Nama pun Grand Dinner kan? Makan pun tentulah Grand! Hehehe..




Walau bagaimanapun, sempat jugala menempek sekeping dua gambar sebelum bergerak ke Sunway Convention Centre..

Yang ini pula daripada sumber galeri DCL.





DCL terus mantap!!

Bidadari Terus Menjadi Igauan Wanita..

Assalammualaikum wbth..

Lama betul rasanya Hafraz tak sempat nak update aktiviti-aktiviti yang Hafraz join dengan DCL.. maklumlah, asyik benar mempromosi Bidadari dengan Q She lebih-lebih lagi sempena musim-musim orang nak kahwin ni.. hehe..

Baru-baru ini sahabat sebilik Hafraz semasa di UUM ada singgah ke rumah. Sahabat Hafraz ini baru sahaja mendirikan rumah tangga, baru posting di N9.. Dia cerita kata selalu letih..Apalagi saya unjuk la BIDADARI! Lepas pekena BIDADARI DCL, mak aihhh.. hari-hari dia sms Hafraz kata Bidadari DCL ni bagus, malah memberi tenaga! Terus sign up jadi ahli! Hehehe..

La ni promosi untuk menjadi ahli DCL masih berjalan untuk 2 Botol Bidadari 375ml dengan kit keahlian hanya RM149.00 SAHAJA! Rugilah kalau masih ada yang berkira untuk kesihatan diri. SEGERA hubungi atau kalau malu sesangat boleh SMS Hafraz di 019.288.5583 atau yang mana jauh boleh tengok senarai downline Hafraz DCL untuk jadi ahli ikut kawasan. Kalau tak ada senarai kawasan, jadilah yang pertama dalam rangkaian HafrazDCL untuk kawasan anda ya..!

Anda yang mendaftar di bawah rangkaian Hafraz DCL boleh mengemukakan ym anda untuk dimasukkan ke ruangan blog bagi melayani pelanggan-pelanggan mahupun pengunjung yang berminat untuk mengetahui tentang DCL terus kepada anda!

Insyaallah, Hafraz akan cuba sedaya upaya memberikan info terkini termasuklah aktiviti2 yang dianjurkan DCL. Rajin-rajinlah melawat blog Hafraz DCL ok.. Salam jumpa lagi..

DCL.. LEBIH ADIL, LEBIH SUKSES!

Wednesday, April 15, 2009

Aktiviti Sekitar April 2009!!

Salam sejahtera semua pengunjung HafrazDCL..

Aktiviti untuk sekitar April 2009:

Tarikh: 22 April 2009 (Rabu)
Tempat: Dewan Wawasan, HQ
Aktiviti: Ruby's Nite

Tarikh: 29 April 2009 (Rabu)
Tempat: Dewan Sejarah Kuala Lumpur
Aktiviti: Distributor Rally


Jom kita beramai-ramai turun padang bersemuka di sanaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Monday, March 30, 2009

Dato Stapa ada Perjuangan Besar dalam MLM

Sedikit perkongsian daripada Majalah Great Evo edisi terbitan dis 2008-jan 2009:








 


Betul ke join DCL boleh berjaya??

Assalammualaikum wbth kepada pengunjung blog dan semua downline di bawah hafrazdcl group..

Nak berkongsi sedikit motivasi yang sempat Hafraz take note semasa kursus di bawah kelolaan CD Zulhulaifah Shoukkatt Ali di HQ, pada 14 Mac 2009.. Punyalah sibuk sampai agak lambat utk Hafraz kongsikan dengan pengunjung blog yang minat berniaga khususnya downline HafrazDCL.. :)

CA Khalid Sabran di undang memberi motivasi dan auranya buat penghadir2 kursus.. :) Haahh..! Belum bersuara lagi auranya dah rasa.. semacam aja aihhh.. :D

Berdasarkan apa yang Haf beriya-iya mendengar celoteh berharga salah satu jutawan MELAYU Bumiputera DCL ini, perkara pertama yang ditekankan adalah tentang KEJAYAAN atau KEGAGALAN. Kejayaan dan kegagalan itu sebenarnya terletak ditangan kita sendiri! Begitu juga dengan pilihan SYURGA dan NERAKA umpamanya.. jika pilihan kita SYURGA, sudah tentu kita akan berusaha memperhebatkan amalan-amalan untuk ke SYURGA! :)

Dalam MLM, JUALAN adalah NADI.. dalam DCL, 200pv adalah syarat individu untuk mendapat bonus.. bukan susah pun nak maintain 200pv sebulan..cuma jadi pengguna setia.. pv dapat, kebaikan produk pun dapat, malah membeli sambil beramal pula.. Kalau nak jadi pengguna setia tu..memang mudah.. Sabun basuh baju ada, pencuci muka ada, pencuci wanita ada, minuman kesihatan ada..pokok pangkalnya nak disiplinkan diri untuk mencuba kehebatan produk DCL!!

Apabila di fasa kita menjadi PENJUAL, kita hanya berkongsi produk sahaja..ia akan memakan masa yang lambat untuk berjaya.. Justeru itu, jika kita menaja dan menggalak insan hebat lain, kita secara tidak langsung menjadi Eksekutif Pemasaran di mana kita kini menjual peluang, bukan produk lagi.. Kita perlu sentiasa agresif dan kreatif memikirkan peluang dan ruang untuk mengembangkan rangkaian kumpulan yang kita bina!! Tak perlu banyak!! Asasnya, cuma jaga ENAM BENIH yang HIDUP!! ENAM INSAN HEBAT INI AKAN DILATIH UNTUK MENJADI PENAJA, seterusnya PEMIMPIN yang HEBAT!! Sampai tahap pemimpin, tugas sudah bertukar kepada sentiasa "SERVIS" orang bawah dan membina kumpulan!! Sentiasa jaga downline anda!! Jangan biarkan mereka termangu-mangu mencari arah! Duplicate apa yang telah kita pelajari kepada downline-downline kita!! Mereka perlu mempunyai ilmu pengetahuan tentang produk jika mahu mereka berjaya!! Jangan penting diri.. Tak rugi membantu usaha menaikkan para downline anda kerana mereka juga kita akan naik.. Konsep saling membantu perlu ada jika hendak berjaya.

Selain menjaga "KAKI", rajin-rajinlah datang kursus, motivasi atau apa jua bentuk seminar/ perjumpaan yang dianjurkan syarikat.. untuk berjaya kita perlu BERUBAH!

5 Prinsip mulakan hari anda, yang sempat dikongsi oleh CA Khalid Sabran:
1. Amalkan membaca Al-Fatihah sebelum melakukan sesuatu. Mohon jalan yang lurus daripadaNya.
2. Berniat setiap hari " Demi Allah, hari ini kupadamkan amarahku". Melatih kita membuang sifat marah.
3. Berniat setiap hari " Demi Allah, hari ini kupadamkan gundah gulana". Melatih kita membuang sifat gundah dan kecewa jika tidak berjaya meyakinkan orang tentang peluang yang kita ingin kongsikan.
4. Berniat setiap hari " Demi Allah, hari ini ku terus bersyukur dan redha dengan apa yang ada"
5. Berniat setiap hari " Demi Allah, hari ini aku akan terus jujur". Jangan MENIPU! SEntiasa terus berbuat baik dan berinteraksi dengan seisi alam. (Di amalkan oleh sahabat Nabi)

Apa yang kita kejar, bukan hanya kejayaan dunia tetapi juga kejayaan akhirat. Kita mahukan REZEKI yang BERKAT.

Konklusinya; kita harus percaya 100% yang kita boleh BERJAYA. Cari kehebatan dalam diri kita. Jangan terlalu kagum dengan orang lain sehingga menenggelamkan diri.. Orang berjaya kerana ada ilmu dan sentiasa ingin belajar. Hendak 1000 daya, Tak Nak 1000 Dalih..Jangan hangat2 tahi ayam..biar genggam bara api biar sampai jadi arang..alang-alang dalam DCL, biar sampai jadi Jutawan!!

Tuesday, March 24, 2009

Mega Sales!! Grab it Faster!!

Assalamualaikum wbth..



Dapatkan produk-produk DCL di sini dengan kos penghantaran PERCUMA!!



Apa yang boleh direbut??

11 Bidadari 375ml khas untuk rebutan dari anak dara, mak dara sehinggalah nenek dara! Banyak khasiat terutama mereka yang mengalami masalah keputihan, masalah bau badan, masalah senggugut, merawat luka dalaman, meningkatkan daya kemutan & menambah keintiman bagi mereka yang telah berumahtangga serta memberi tenaga kepada wanita.. :) Hanya tinggal 4 botol sahaja!! Cepat!! Cepat!!

11 Hygiene Wash perisa strawberi!! Khusus untuk remaja perempuan dan wanita2 di luar sana!! Rumusan manjakani, daun sirih dan kacip fatimah mampu menghapus bau (v - odour) hehe.. Hanya RM25.00 sahaja!! Penghantaran PERCUMA!! Tinggal 3 Sahaja!! Cepat dapatkannya!!

Red Guara Cafe 20 kotak bagi mereka yang selalu mengantuk, letih, migrain, gastrik dll.. Banyak khasiatnya.. !! Hanya RM19.00 sahaja!! PERCUMA Penghantaran!! Kini hanya tinggal 4 Kotak!!

E Gnius HANYA tinggal 2 Kotak!! Kepada pelajar berusia atas 12 tahun sehingga IPTA bahkan orang dewasa sesuai bagi membantu menguatkan daya ingatan, daya kreativiti dll.. Hanya RM48 sahaja!! PERCUMA PENGHANTARAN!! CEPAT DAPATKAN SEMUA INI!!

Q- She hanya tinggal 1 kotak SAHAJA!! RM68 SAHAJA!! PERCUMA PENGHANTARAN!!

Hubungi Pn Hafraz +019.288.5583 dan wakil-wakil rakan niaga hafrazdcl hari ini!!

CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!! Dekatilah produk DCL!! Anda pasti mengaguminya!!

Saturday, March 21, 2009

Distributor Rally

Assalammualaikum..

Sedikit ulasan sempena Distributor Rally anjuran De Classic Life M Sdn Bhd (DCL) yang berlangsung pada:

Tarikh: 18 Mac 2009
Hari: Rabu
Tempat: Wisma Sejarah Kuala Lumpur
Masa: 9:00pm - 10:30pm


Kumpulan hafrazdcl merakamkan ucapan tahniah kepada penerima-penerima Emerald Manager Zon Lembah Klang pada malam itu. Tidak lupa juga tahniah buat Pn. Hamimah tajaan Hafraz yang sanggup turun dari Bentong dan berjaya menjadi antara hadirin yang menerima cabutan bertuah pada malam itu!! :)

Tahniah semua!! Teruskan perjuangan membangunkan ekonomi ummah bersama De Classic Life (DCL).. :)

Thursday, March 19, 2009

Nuage untuk semua!

Salam semua,

Bercerita tentang Nuage pula.. :) Nuage sesuai untuk kanak-kanak, lelaki dan wanita. Ianya khas untuk sel-sel dalam badan kita.

Tahukah anda bahawa tabiat meminum nescafe boleh membunuh sel-sel kita? Jadi, kurangkan minum nescafe..

Nuage AMAT BERKESAN untuk menangani masalah jewawat, jeragat, fungus (keputihan), selaput mata (katarak), kerap keguguran, resdung, masalah rambut, kuku rapuh, lebam bawah mata, tumit merekah, masalah jantung dan banyak lagi!!



Pendek kata, NUAGE SANGAT BAGUS untuk kesihatan dan kecantikkan dalaman dan luaran dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki!!

Produk cadangan bagi wanita yg kerap keguguran:
Suami & Isteri amalkan produk ini, insyaallah..
1. Inte-Cleanse
2. Ry-lex
3. Nuage


Dapatkan Nuage sekarang! Hubungi Pn Hafraz +019.288.5583 dan rakan niaga hafrazdcl group hari ini!! Penghantaran PERCUMA di Semenanjung!!

Selangor:
Izzah (822921) - Kajang/Bangi/Semenyih/Puchong/Serdang/Seri Kembangan +6012.303.7503
Azwan (848371) - Kundang/Kuang/Kubu Gajah/Rawang +6012.330.5358
Ridzuan (844084) - Selayang/Gombak/Batu Caves +6012.202.7704
Hidayah (844065) - Shah Alam/Sg Buloh/Paya Jaras +6013.392.8294

Kuala Lumpur:

Ila (837513) - Kota Damansara / Damansara +6012.398.2250
Norhafizah (841508) - Bandar Sri Damansara +6012.378.5237

Pahang:

Hamimah (812435) - Karak/Mempaga/Lurah Bilut +6012.901.6371
Haslina (841506) - Kg. Chemomoi/Pelangai/Kemasul/Bkt Mendi/Kemahal +6019.661.0136
Haznifah (847582) - Bentong/Kg Cinta Manis +6013.767.6205
Kasmarodzi (812442) - Pelangai/Benus +6019.774.2883

AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT DAN CANTIK BERGAYA BERSAMA HAFRAZDCL :)

Lagi Kehebatan Amazing DCL!!

Salam semua..

Hafraz nak kongsi lagi kehebatan Amazing DCL..



Amazing adalah madu yang mana terdapat LIMA makanan NABI MUHAMMAD SAW di dalamnya:

1. Madu Asli - Sangat Baik untuk MINDA - Madu mempunyai khasiat dan mampu mengeluarkan 1001 penyakit.
2. Kismis - Sangat Baik untuk MINDA
3. Habbatussauda -  Sabda Nabi: "Tetaplah kamu kepada Habbatussauda (Bijirin Hitam) kerana ia terdapat ubat segala penyakit kecuali AS-SAM (MAUT)"
4. Buah Zaitun
5. Kurma Merah


Amazing DCL sangat bagus dalam meningkatkan imunisasi dalam badan kita. Sangat baik untuk mereka yang mudah penat, mudah lupa, Asthma (Lelah).

Kepada wanita, boleh gunakan Amazing kepada payudara! Macammana?? Gunakan macam mask!! Boleh menegangkan payudara!!
Kepada lelaki, Amazing membantu dalam membesarkan zakar dengan gandingan : Amazing + Red Guara Cafe + Rylex

Berminat nak tempah?? Hubungi Pn Hafraz +019.288.5583 dan rakan niaga hafrazdcl group hari ini!! Penghantaran PERCUMA di Semenanjung!! 

Selangor:
Izzah (822921) - Kajang/Bangi/Semenyih/Puchong/Serdang/Seri Kembangan +6012.303.7503
Azwan (848371) - Kundang/Kuang/Kubu Gajah/Rawang +6012.330.5358
Ridzuan (844084) - Selayang/Gombak/Batu Caves +6012.202.7704
Hidayah (844065) - Shah Alam/Sg Buloh/Paya Jaras +6013.392.8294
Kuala Lumpur:
Ila (837513) - Kota Damansara / Damansara +6012.398.2250
Norhafizah (841508) - Bandar Sri Damansara +6012.378.5237
Pahang:
Hamimah (812435) - Karak/Mempaga/Lurah Bilut +6012.901.6371
Haslina (841506) - Kg. Chemomoi/Pelangai/Kemasul/Bkt Mendi/Kemahal +6019.661.0136
Haznifah (847582) - Bentong/Kg Cinta Manis +6013.767.6205
Kasmarodzi (812442) - Pelangai/Benus +6019.774.2883

AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT DAN CANTIK BERGAYA BERSAMA HAFRAZDCL :)

p/s: Boleh awet muda!! Kalau tak percaya, nantiHafrazdcl upload pengguna-pengguna setia produk DCL yang maintain gagah bergaya, ayu dan cantik bersama amalan produk DCL yang hebat!! Nantikan kemunculannya!!

Tuesday, March 17, 2009

Jualan Gila-Gila!!

Pelajar-pelajar IPTA/IPTS, pelajar-pelajar Sekolah Menengah, mereka yang berusia 12 tahun ke atas yang menghadapi masalah seperti cepat lupa, anak sukar/lambat hendak memahami pelajaran..

CEPAT!! CEPATTTT!!!



Dapatkan E Gnius yang sekarang ini HANGAT di pasaran!! E Gnius adalah makanan minda terbaik berasaskan homeopati yang TERBUKTI BERKESAN MENYUBURKAN OTAK (MENINGKATKAN FUNGSI SEL OTAK, MENGAWAL RAMI SARAF AKSOMATIK dan AKSODENDRITIK pada sel Neuron otak, Meningkatkan Proses Pengawalaturan Central Nerve System (CNS)

Kelebihan E-Gnius:
1. Mencerdaskan minda
2. Menguatkan daya ingatan
3. Menambah daya kreativiti
4. Menambah daya tenaga mental
5. Mewujudkan ketenangan fikiran
6. Menangani masalah STRESS
7. Merawat masalah saraf & mental spt TAKUT, CEMAS, RUNSING
8. Membantu pertumbuhan prima
9. Meningkatkan selera makan
10.Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
11.Mengatasi masalah bertutur/berjalan


Bagi kanak-kanak bawah 12 tahun, boleh mengambil D Gnius!

Stok E Gnius HANYA TINGGAL 5 SAHAJA LAGI!! E Gnius dan D Gnius selalu sold-out!! Jadi kepada yang berminat, cepat dapatkannya SEKARANG!!

E Gnius: Hanya RM 48.00 (90 tablet)
D Gnius: Hanya RM 39.50 (80 tablet)


Nak harga lebih rendah?? Daftar sebagai ahli DCL hanya RM50 sahaja!! Anda akan mendapat harga yang lebih istimewa untuk proses ulangan!! JIMAT!! JIMAT!!

Saranan: Untuk kesan yang OPTIMUM!! Beli 2 set untuk sebulan dan LIHAT KESAN & PERBEZAANNYA!!

Cara makan:
1. Kalimah Basmalah
2. Berselawat
3. Berniat: Ya Allah, hindarkanlah aku dari segala penyakit.
4. Telan 2 BIJI PAGI, 2 BIJI MALAM, dengan cara HISAP, Setengah jam pengambilan elak minum air untuk mudahkan resapan melalui saraf lidah.
5. JANGAN LUPA: MINUM AIR YANG BANYAK SETIAP HARI!!


Hubungi: Pn Hafraz +6019.288.5583 atau rakan-rakan niaga hafrazdcl

Wilayah Persekutuan KL:
Ila (837513) - Kota Damansara / Damansara +6012.398.2250
Norhafizah (841508) - Bandar Sri Damansara +6012.378.5237

Selangor:
Izzah (822921) - Kajang/Bangi/Semenyih/Puchong/Serdang/Seri Kembangan +6012.303.7503
Ridzuan (844084) - Selayang/Gombak/Batu Caves +6012.202.7704
Hidayah (844065) - Shah Alam/Sg Buloh/Kuang +6013.392.8294

Pahang:
Hamimah (812435) - Karak/Mempaga/Lurah Bilut +6012.901.6371
Haslina (841506) - Kg. Chemomoi/Pelangai/Kemasul/Bkt Mendi/Kemahal +6019.661.0136
Haznifah (847582) - Bentong/Kg Cinta Manis +6013.767.6205
Kasmarodzi (812442) - Pelangai/Benus +6019.774.2883

Jika tiada wakil rakan niaga hafrazdcl ditempat anda, jangan tunggu lagi!! Jadi wakil rakan niaga di kawasan anda hanya RM50.00 SAHAJA! Hubungi kami segera!!

Keahlian
PERCUMA jika membeli:

2 Botol Bidadari 375ml dengan harga RM149.00

ATAU

1 Q She 100 biji dengan harga RM152.00



REBUT SEKARANG SELAGI STOK MASIH ADA!!

CEPAT!! CEPAT!!





Keistimewaan Ry-ilex!

Salam sekali lagi..

Pernahkah sahabat2/tuan2/puan2/adik2 rasa lenguh bila duduk bersila, berlunjur atau bersimpuh?? Tahukah sahabat2/tuan2/puan2/adik2 apa PUNCANYA?

INI KERANA SALUR-SALUR DARAH KITA DAH DI 'BLOCK' DENGAN KOLESTROL & TOKSIN!!

Soalan cepumas!! Agak-agaknya, minyak yang selama ini kita makan hari-hari pergi ke mana?? Memang BETUL ia pergi ke dalam BADAN kita TETAPI di mana duduknya??

Jawapan?? Minyak-minyak ini akan membuat kediaman di salur-salur darah kita.. Kalau lari satu KLCC pun, belum tentu boleh merungkai KOLESTROL!!



Kepada golongan remaja/wanita; tahukah anda bahawa di dalam badan kita ADA SATU SEL KANSER??


Awas kepada ibu-ibu yang susunya tidak habis keluar, ia akan menjadi susu masam dan akhirnya ibu-ibu ini amat berisiko mengidap KANSER PAYUDARA!!

Kepada remaja dan wanita yang menghadapi masalah kedatangan haid tidak teratur atau tidak haid langsung, Ry-ilex SANGAT BAGUS & BERKESAN untuk mencairkan darah haid, manakala yang tidak datang haid akan mengalami perubahan. Jika haid anda pada hari ke 3 sudah berhenti, kemungkinan juga ia adalah RISIKO KANSER OVARI!

KEDUA-DUA KANSER INI ADALAH PALING DITAKUTI WANITA..

Dapatkan Ry-Lex HARI INI!!



Cara makanRy-ilex ini sangat2lah mudah..Paling AFDAL, mulakan dengan:
1. Kalimah Basmalah
2. Berselawat
3. Berniat: Ya Allah, hindarkanlah aku dari segala penyakit.
4. Telan 2 BIJI PAGI, 2 BIJI MALAM.
5. JANGAN LUPA: MINUM AIR YANG BANYAK!

Ry-ilex BERKESAN untuk:
1. Membakar kolestrol dalam darah
2. Melembutkan saluran darah
3. Membuka saluran darah
4. Stroke
5. Masalah jantung

Yang berminat nak cuba, harga Ry-Ilex cuma RM58.00 SAHAJA!!

Hubungi: Pn Hafraz +6019.288.5583 atau rakan-rakan niaga hafrazdcl

Wilayah Persekutuan KL:
Ila (837513) - Kota Damansara / Damansara +6012.398.2250
Norhafizah (841508) - Bandar Sri Damansara +6012.378.5237

SELANGOR:
Izzah (822921) - Kajang/Bangi/Semenyih/Puchong/Serdang/Seri Kembangan +6012.303.7503
Ridzuan (844084) - Selayang/Gombak/Batu Caves +6012.202.7704
Hidayah (844065) - Shah Alam/Sg Buloh/Kuang +6013.392.8294

Pahang:
Hamimah (812435) - Karak/Mempaga/Lurah Bilut +6012.901.6371
Haslina (841506) - Kg. Chemomoi/Pelangai/Kemasul/Bkt Mendi/Kemahal +6019.661.0136
Haznifah (847582) - Bentong/Kg Cinta Manis +6013.767.6205
Kasmarodzi (812442) - Pelangai/Benus +6019.774.2883

Jika tiada wakil rakan niaga hafrazdcl ditempat anda, jangan tunggu lagi!! Jadi wakil rakan niaga di kawasan anda hanya RM50.00 SAHAJA! Hubungi kami segera!!

Keahlian PERCUMA jika membeli:

2 Botol Bidadari 375ml dengan harga RM149.00

ATAU

1 Q She 100 biji dengan harga RM152.00


REBUT SEKARANG SELAGI STOK MASIH ADA!!

CEPAT!! CEPAT!!

Kehebatan Inte-Cleanse!

Assalammualaikum semua..

Hari ini Hafraz nak memperkenalkan Produk Hebat De Classic Life (DCL) iaitu Inte-Cleanse atau bahasa mudahnya kami gelar sebagai UBAT BERAK!! :) Adehh, ada yang tertanya-tanya..kenapa pula kita perlu makan UBAT BERAK ni??

Pertama sekali, sedar atau tidak..makanan hari ini yang kita makan semuanya penuh dengan RACUN!Do you believe it? Bak kata lagu Dato Ct Nurhaliza: Percayalahhhhhhhhhhhhhhh... :)

Paling yang selalu kita godek hari-hari, cuba ingat-ingat semula:
1. Beras - ada kutu
2. Ayam - Dulu nak makan ayam kena tunggu 3 bulan, la ni tak payah dah..ayam suntik je..dalam 11 hari dah leh jual..kita beli dan makan tanpa was2 lagi..
3. Ikan - Biasanya nak bagi ikan tahan lama..depa letak formadihan (Tuhhh dia..Kapur Barus!!)
4. Air - Air yg kita minum hari-hari penuh dengan klorin, plumbum yang boleh merosakkan buah pinggang, toksik dan asid.

Oleh kerana hal-hal diatas ni lah kita amat PERLUKAN UBAT BERAK (INTE-CLEANSE) nih!

Masih tak pasti dengan keperluan INTE-CLEANSE ini?

Tahukah anda akan panjang USUS kita??
Panjang usus kita adalah lebih kurang ENAM KALI tinggi kita!! Diringkaskan cerita, usus yang paling hampir dengan kita adalah USUS LEMBU!!

Kita tahu bahawa lembu hanya makan rumput sahaja. Tetapi bila kita nak masak usus lembu, apa yang kita buat?? Kita cuci usus lembu dengan kapur dan asam limau kan? TETAPI MASIH ADA BAU!! Itu lembu hanya makan rumput!! Bayangkan kita manusia yang makan bermacam-macam jenis makanan dari kecil sampailah usia kita sekarang ini!

Satu perkara yang perlu anda semua tahu ialah 90% penyakit adalah BERPUNCA daripada USUS!! Ini bukan kenyataan Hafraz tetapi SABDA Junjungan kita Muhammad SAW..:)

Fikirkanlah sahabat2/tuan2/puan2/adik2:

Kereta yang kita dok pakai hari-hari pun sampai masa kena SERVIS!! TAPI kita yang HIDUP..makan minum pula MACAM2..TETAPI TAK PERNAH SERVIS!!



Jadi, bagaimana INTE CLEANSE/UBAT BERAK ini boleh MERUNGKAI MASALAH USUS kita yang menjadi punca sebahagian BESAR PENYAKIT??

INTE-CLEANSE mampu MENCUCI usus kita yang panjangnya 6 KALI tinggi kita! Ia mampu MELAWASKAN NAJIS-NAJIS KERAS yang TERSUMBAT dalam USUS yang selama ini TIDAK PERNAH KITA SERVIS!

INTE-CLEANSE sangat bagus dan berkesan UNTUK MASALAH SEMBELIT dan OBESITI TERUTAMANYA! AMBIL 4 BIJI PAGI dan 4 BIJI MALAM! TIADA KESAN SAMPINGAN melainkan sahabat2/tuan2/puan2 membuang najis-najis yang selama ini terpendam dari usus 
sahabat2/tuan2/puan2 melalui PEMBUANGAN AIR BESAR!

Seringkali diingatkan! Minum air yang banyak untuk KESAN yang OPTIMUM! Bayangkan sahabat2/tuan2/puan2/adik2.. kalau kita mencuci longkang rumah yang LAMA KOTOR, pakai clorox pun tak cukup! KENA BANYAK AIR! Samalah juga dengan kita! AIR SANGAT PENTING DALAM BADAN KITA!

Bagaimana RUPA NAJIS
sahabat2/tuan2/puan2/adik2? Pastikan NAJIS sahabat2/tuan2/puan2/adik2 ada CIRI-CIRI ini:
1. Najis yang panjang2 macam pisang
2. Warna: Kuning Pisang
3. Najis
sahabat2/tuan2/puan2/adik2 RINGAN (Maknanya kalau jatuh tuh, gedebuss bunyinya.. bukan PLUPP!!) Hehe..
4. Hari-hari MESTI BUANG AIR BESAR!

Cara makan INTE-CLEANSE/UBAT BERAK ini sangat2lah mudah..Paling AFDAL, mulakan dengan:
1. Kalimah Basmalah
2. Berselawat
3. Berniat: Ya Allah, hindarkanlah aku dari segala penyakit.
4. Telan 4 BIJI PAGI, 4 BIJI MALAM.
5. JANGAN LUPA: MINUM AIR YANG BANYAK!

Bagaimana? S
ahabat2/tuan2/puan2/adik2 rasa PERLU tak MAKAN UBAT BERAK ini?? INTE-CLEANSE berfungsi untuk:
1. Membersih dan membina najis
2. Melawaskan pembuangan najis
3. Melegakan sembelit
4. Menurunkan berat badan (OBESITI)
5. Metabolisma rendah
6. Penghadaman
7. Paras hormon rendah

Yang berminat nak cuba, harga INTE-CLEANSE cuma RM48.00 SAHAJA!!

Hubungi: Pn Hafraz +6019.288.5583 atau rakan-rakan niaga hafrazdcl

Wilayah Persekutuan KL:
Ila (837513) - Kota Damansara / Damansara +6012.398.2250
Norhafizah (841508) - Bandar Sri Damansara +6012.378.5237

SELANGOR:
Izzah (822921) - Kajang/Bangi/Semenyih/Puchong/Serdang/Seri Kembangan +6012.303.7503
Ridzuan (844084) - Selayang/Gombak/Batu Caves +6012.202.7704
Hidayah (844065) - Shah Alam/Sg Buloh/Kuang +6013.392.8294


Pahang:
Hamimah (812435) - Karak/Mempaga/Lurah Bilut +6012.901.6371
Haslina (841506) - Kg. Chemomoi/Pelangai/Kemasul/Bkt Mendi/Kemahal +6019.661.0136
Haznifah (847582) - Bentong/Kg Cinta Manis +6013.767.6205
Kasmarodzi (812442) - Pelangai/Benus +6019.774.2883

Jika tiada wakil rakan niaga hafrazdcl ditempat anda, jangan tunggu lagi!! Jadi wakil rakan niaga di kawasan anda hanya RM50.00 SAHAJA!

Keahlian PERCUMA jika membeli:

2 Botol Bidadari 375ml dengan harga RM149.00

ATAU

1 Q She 100 biji dengan harga RM152.00


REBUT SEKARANG SELAGI STOK MASIH ADA!!